Cookies Deze website maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. In ons cookiebeleid leest u hier meer over. Door op een link op deze website te klikken, stemt u in met het gebruik van cookies.
Blog

Goede communicatie is belangrijk en wordt steeds belangrijker voor de agrisector. De informatie binnen de high-tech landbouw wordt steeds complexer. De sector ligt onder het vergrootglas van de maatschappij. Wat speelt er? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? En hoe werkt het? Wij delen onze bevindingen en ervaringen. 

stage bij AgriCommunicatie

Stage bij AgriCommunicatie: het platteland op kantoor

16-4-2019

Wanneer de wekker voor de vijfde keer (ja echt) gaat, opstaan, ontbijten en daarna naar de andere kant van Doetinchem fietsen voor mijn stage bij AgriCommunicatie. Vaak wist ik ’s ochtends nog niet hoe mijn dag er uit zag. Na een volle dag weer naar huis om te eten en slapen. Af en toe voelde het wel een beetje alsof ik niets anders deed dan stage lopen. ‘Welkom in de grote mensen wereld’, was mijn conclusie. Maar een warm welkom was het zeker.

Even voorstellen

Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Iris Hettinga, 20 jaar oud en ik volg de opleiding Communicatie aan de Hogeschool Utrecht. Vanaf begin februari loop ik stage bij AgriCommunicatie. Een betere plek kon ik me bijna niet voorstellen. Een full-service communicatiebureau dat bestaat uit een klein en hecht team én ook nog eens in de buurt zit. Dat leek me wel wat voor mij. Met de agrarische sector was ik wel bekend, maar ondanks dat ging er een wereld voor me open. Zo hebben mijn collega’s mij met plezier uitgelegd waarom koeien de droogstand in gaan, hoe je met kuiltoevoegmiddelen de kwaliteit van het ruwvoer verhoogt en waar biggen met het PRRS-virus nu precies last van hebben.

Puzzelen met de mediaplanning

Als eerste werd mijn organisatietalent op de proef gesteld. Ik maakte voor een project een grote mediaplanning. Deze gebruikte ik later weer om alle advertenties en online advertorials op tijd aan te leveren. In het begin leverde ik de advertenties het liefst zo vroeg mogelijk aan. Na zo’n anderhalve week kwam ik erachter dat er in de praktijk last minute nog van alles kan veranderen. Ik werd toen flexibeler, iets dat je moet zijn om te werken bij AgriCommunicatie.

Trots op trekkers

Op de #Koelekuilen Facebookpagina vierde ik met een fotowedstrijd de behaalde 4000 likes. Volgers konden een foto van hun favoriete trekker insturen. Het leuke is dat op dat bericht het meeste is gereageerd en er super veel foto’s zijn gedeeld. Van oldtimers tot de grootste trekker van Nederland. Dat was erg leuk om te zien, maar wel lastig om een winnaar uit te kiezen.

Elke dag iets nieuws

Daarnaast mocht ik o.a. content schrijven, mediareserveringen doen, illustraties ontwerpen, persberichten schrijven, meegaan op interviews en meewerken aan een demo-video. Dat alle opdrachten zo verschillend waren, vond ik juist het leuke ervan. Elke dag was anders. Ik kreeg veel vertrouwen van het team en wanneer ik vragen had of vast liep kon ik altijd bij hen terecht.

Op naar een nieuwe uitdaging

Met veel nieuwe kennis over de agrarische sector, de communicatiewereld en een lichtelijke voorkeur voor New-Holland trekkers, vertrek ik naar een nieuwe uitdaging. Aankomende periode ga ik op school het keuzevak neuromarketing volgen. Bij AgriCommunicatie heb ik een hele mooie, leuke en leerzame tijd gehad en ik kom graag nog eens terug!