Voor veel veehouders en voeradviseurs zijn pensbestendige vetzuren nog onbekend terrein. Uit marktonderzoek bleek dat er behoefte was aan meer kennis over het voeren van vetten. Wat zijn het, wat gebeurt er in de koe en welke vetzuren gebruik je voor welk doel? Met die inzichten gingen we voor Megalac aan de slag.

De uitdaging

Complex verhaal overbrengen

Wat zijn de voordelen van pensbestendige vetzuren? Hoeveel vet heeft een koe nodig? Er valt veel te vertellen over pensbestendige vetzuren. De uitdaging voor Megalac was om veehouders op een laagdrempelige en speelse manier de, soms vrij technische, onderwerpen tot zich te laten nemen.

De oplossing

Leren over pensbestendige vetzuren

Welk middel zet je in wanneer je je doelgroep de meerwaarde van een product wil laten inzien? Wij kozen in dit geval voor een e-learning. Het complexe verhaal over pensbestendige vetzuren leende zich hier goed voor, doordat de e-learning je stapje voor stapje door de onderdelen leidt. De inhoud wordt op speelse wijze in stukjes gehakt.

De invulling

Interactieve storytelling

Een goede e-learning begint met een juiste opbouw van het verhaal. Aan de hand van wireframes kozen we vier hoofdstukken, geplaatst in een logische volgorde. Om de e-learning interactief te maken zetten we sommige informatie om in quizzen of een mini-spel.

Het resultaat

Mooie, leerzame e-learning

Van het verhaal maakten we een mooie, leerzame e-learning. Met praktische tips, begrijpelijk taalgebruik en informatieve visualisaties helpt de e-learning veehouders en voeradviseurs in de overweging pensbestendige vetzuren aan het rantsoen toe te voegen.

Wil je de e-learning uitproberen? Dat kan via onderstaande link!

Probeer de e-learning

Neem contact met ons op

weten wat wij voor jou kunnen doen?

Bel of mail ons en hopelijk zien we elkaar binnenkort voor een kennismaking. Bij jou, bij ons of online. We denken graag met je mee!

Cookies! We gebruiken Google Analytics om onze website te analyseren